Technologiesymposium 2011

maandag 19 september 2011 29x gelezen

Het Technologiesymposium 2011 van het COB op 3 november, is dit jaar een coproductie met de ingenieurs van KIVI NIRIA TTOW. Deze beroepsvereniging van gedreven bouwers van ondergrondse constructies bestaat 40 jaar. Een goede reden om de ingenieur centraal te stellen op het congres.

Datum

3 november 2011

Locatie

Fort Voordorp in Groenekan, nabij Utrecht

In 40 jaar is het COB als professional gegroeid en de toekomst verlangt nog meer. De maatschappelijke opgave en waarden van ondergronds bouwen zijn veranderd. Dat vraagt om andere kennis en vaardigheden. Hoe komt dat tot zijn recht in de hedendaagse praktijk? Passen de opleidingen nog bij de ambities van de toekomst? Hoe kijkt de ingenieur van nu aan tegen de ingenieur van toen en andersom? Wat betekent de veranderende rol van opdrachtgever en opdrachtnemer voor de professional van de ondergrond?

 

Debat
Tijdens het plenaire programma wordt teruggekeken op 40 jaar KIVI TTOW. Het debat vormt hierbij een belangrijk onderdeel. Twee grote opdrachtgevers (Cees Brandsen van RWS en Patrick Buck van Prorail) poneren hun mening over de ingenieur van de toekomst. Wie hebben zij nodig?

 

Markus Thewes (o.a. professor Universiteit Bochum en VIce President van de International Tunnel Associaton) kijkt naar de Nederlandse ingenieur als exportproduct. Zit het buitenland nog op ons te wachten of worden we ingehaald door nieuwe experts uit bijvoorbeeld China?

 

Meer informatie vindt u via het COB.

CUR-aanbevelingen is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.cur-aanbevelingen.nl - alle rechten voorbehouden.