CUR-Aanbeveling 61: 2013

maandag 9 september 2013 2504x gelezen

CUR-Aanbeveling 61:2013 Het voegen en hydrofoberen van metselwerk

In 1998 verscheen CUR-Aanbeveling 61/SBR 299 ‘De kwaliteit van voegen in metselwerk’. In de jaren daarna is veel ervaring opgedaan met deze Aanbeveling. Daarom is besloten deze te evalueren en aan te passen aan de huidige stand van de techniek.

 

CUR-Aanbeveling 61 geeft niet alleen informatie over voegwerk in metselwerk, maar voorziet ook in de behoefte aan regelgeving op het gebied van voegwerk in metsel­werk. In de Aanbeveling worden onder meer eisen gegeven voor de samenstelling, levering en vervaardiging van voegspecies voor voegwerk in metselwerk. Ook de uitvoering en controle komen aan bod. In de herziene versie is tevens besloten om richtlijnen op te nemen voor het hydrofoberen van metselwerk.

 

De Aanbeveling is van toepassing op voegwerk (vervaardigd uit cement- of bastaardmortel) in metselwerk bij nieuwbouw en renovatiewerk. Met het verschijnen van CUR-Aanbeveling 61:2013 ‘Het voegen en hydrofoberen van metselwerk’ komt CUR-Aanbeveling 61 ‘Het voegen van metselwerk’ (1998) te vervallen.

 

CUR-Aanbeveling 61

Direct naar de online versie

Digitale versie bestellen         

Papieren versie bestellen


Reacties

Reacties

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

CUR-aanbevelingen is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.cur-aanbevelingen.nl - alle rechten voorbehouden.