“'Fusie CUR en CROW zwaktebod'”

maandag 15 augustus 2011 2 reacties 738x gelezen

Aad Fuchs, adjunct-directeur van BubbleDeck Nederland, heeft zijn twijfels over het huidige fusieproces van CUR en CROW. “De CUR in zijn oorspronkelijke vorm heeft bestaansrecht en zou zich in de huidige markt nog altijd kunnen onderscheiden.” Dit zegt Fuchs in een exclusief interview met het vakblad Cement.

Fuchs is zelf ruim 10 jaar in dienst geweest bij CUR, hij heeft dus enig recht van spreken. Volgens Fuchs is de CUR voor de constructeur van enorm belang. “Denk alleen al aan de voorschriften, alle kennis die is ontwikkeld, oorspronkelijk onderzoek dat is gedaan. Voor allerlei specifieke zaken en innovaties is er regelgeving gekomen in de vorm van een CUR-Aanbeveling.”

 

Fuchs vreest in toenemende mate dat een gefuseerde CUR niet meer in staat zal zijn de kwaliteit te waarborgen van de producten die het tot dusver heeft voortgebracht. “Maar ook vermoed ik dat het oorspronkelijke draagvlak onder de CUR zich voorgoed afkeert. En dat draagvlak is nu juist de waarborg onder de producten.”

 

Ook constateert hij de afgelopen 10 jaar een vervreemding van het bestuur en daarmee van de CUR van zowel bedrijfsleven als overheid. “Er is volstrekt onvoldoende discussie en communicatie met de markt over voor het bedrijfsleven uitermate belangrijke zaken en de waarborging van de waarde daarvan in de toekomst. De aangekondigde fusie lijkt in dit kader meer een zwaktebod, leidend tot de ondergang van de CUR en van zijn onmisbare waarde voor het bedrijfsleven.”

 

Lees meer over de mening van Fuchs over de fusie van CUR met CROW en over de carrière van Fuchs in het interview in Cement.


Reacties

Reacties

Pieter Lanser 08/11/2017 19:00

Altijd pijnlijk om te zien hoe dit verrhaal, zes jaar na dato, afgelopen is ...

Pieter Lanser 16/08/2011 10:33

Fuchs heeft natuurlijk enig recht van spreken; hij kent de CUR van binnen uit en heeft een belangrijk stempel op de toenmalige ontwikkelingen gedrukt.
Toch doet me zijn opinie denken aan die vele generaals-buiten-dienst die opeens openhartig gaan spreken omdat ze niet meer onder de ministeriële verantwoordelijkheid vallen. Ze praten namelijk over toen, terwijl de tijden ondertussen wel veranderd zijn.
Laten we vaststellen dat de CUR (met of zonder CROW) alleen succesvol kan zijn wanneer bestuur, bureau en bedrijfsleven goed op elkaar zijn afgestemd. Daarbij zijn zeker nog wel enkele problemen te overwinnen. Ik ga niet met de vinger wijzen naar het bestuur of het bureau, zoals Fuchs doet, maar steek de hand liever in eigen boezem. Als het bedrijfsleven niet bereid is om kennis, uren en mankracht in commissies en projecten te steken, zal CUR niet de kwaliteit leveren die in de civiele bouw wordt verlangd.
Daarnaast wordt het steeds moeilijker om overheidsfinanciering te krijgen. Alles bij elkaar een hele uitdaging, waarbij de kans bestaat dat de geboden opportunities in het energievretende fusieproces met CROW deels aan de aandacht zullen ontsnappen. Laten we niet te snel gaan somberen. Inderdaad, het bouwbedrijfsleven moet zijn stem laten horen, maar liever nog, de mouwen opstropen en meedoen!

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

CUR-aanbevelingen is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.cur-aanbevelingen.nl - alle rechten voorbehouden.