CUR-handboek Funderingsherstel

dinsdag 24 april 2012 2 reacties 1622x gelezen

Alle beschikbare kennis over funderingsproblemen is nu gebundeld in het CUR-handboek Funderingsherstel. Dit naslagwerk kan als leidraad gebruikt worden bij technische vraagstukken. Ook is er informatie opgenomen over verzekerings- en financiële vragen. Het boek is vanaf 7 mei verkrijgbaar.

Bij zo’n 300.000 bestaande woningen in Nederland zullen naar verwachting problemen aan de fundering ontstaan in de komende twintig jaar. De herstelkosten daarvan worden geschat op 10 miljard euro. De CUR/SBR-commissie, onder leiding van André Opstal van het Ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam, heeft in het afgelopen jaar in kaart gebracht welke aspecten een rol spelen bij deze funderingsproblemen. Daarbij hebben 51 toonaangevende partijen uit de funderingsbranche (aannemers, ingenieursbureaus) meegewerkt, alsmede schadeverzekeraar Delta Lloyd en de Stichting Platform Fundering Nederland (SPFN).

 

Zowel de mogelijke oorzaken als de herstelmethoden voor (houten) paalfunderingen en funderingen op staal komen in detail aan bod. Het boek ondersteunt ook in het opstellen van stappenplannen, financieringsplannen, vergunningen en brengt de juridische aspecten in kaart. Daarnaast zijn er complete voorbeeldbrieven en -offertes te raadplegen.


Meer informatie is te vinden op de website van het Rotterdamse funderingsloket en op de website van CUR Bouw & Infra. CUR verzorgt tevens de CUR-Aanbevelingen.


Reacties

Reacties

Jacques Linssen 18/05/2015 21:35

Ik raad u aan met uw vraag contact op te nemen met Erwin Vega van SBRCURnet, 015 – 303 05 00.

Ben Veerman 17/05/2015 11:32

bestaan er richtlijnen ten aanzien van de afstand tussen de betsaande houten paalfundering (1924) en nieuw in te heien (op de voet) stalen buispalen in relatie tot het mee hei effect. zo ja in welke rechtlijn kan ik dit terug vinden

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

CUR-aanbevelingen is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.cur-aanbevelingen.nl - alle rechten voorbehouden.