Dees erelid Betonvereniging

vrijdag 9 december 2011 368x gelezen

Op de Betondag is Werner Dees, na 50 jaar lidmaatschap, benoemd tot erelid van de Betonvereniging.  Dees, oud-redacteur van Cement, werd vooral geëerd vanwege zijn bijdragen aan constructieve betonnormen en CUR-Aanbevelingen.

Dees heeft in zijn arbeidzame leven vele functies gehad: o.a. (niet geheel in chronologische volgorde) leraar aan de HTS in Vlissingen, directeur van gemeentewerken in Terneuzen, een eigen ingenieursbureau, de Stichting Bouw Research in Rotterdam, en als laatste hoofd Bouw- en Woningtoezicht in Maastricht.

In de beginjaren 70 was hij bezoldigd secretaris van de voorschriftencommissie. Als zodanig heeft hij een groot deel van de VB74 geschreven, te weten de delen A t/m F. Vanuit die functie heeft hij in die periode ook verschillende keren in Cement gepubliceerd.

 

In 1989 trad hij toe tot de redactie van Cement. Toen hij in 2008 stopte als redacteur was hij bijna 20 jaar het geweten van het vakblad. Naast Cement deed Werner ook de eindredactie van vrijwel alle betongerelateerde CUR-Aanbevelingen en vele studieboeken uit de Cement en Betonreeks.

Hij heeft uiteindelijk ook de confrontatie met Eurocode 2 aangedurfd. Het resultaat was zichtbaar met het kort na elkaar verschijnen van CB2, CB6 en CB7. De laatste klus op Dees’ bordje was de herziening van de GTB, het tabellenboek van de Betonvereniging.


Reacties

Reacties

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

CUR-aanbevelingen is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.cur-aanbevelingen.nl - alle rechten voorbehouden.