Fusie CUR en SBR

woensdag 23 januari 2013 872x gelezen

SBR en CURNET gaan fuseren. De activiteiten van beide organisaties worden voortgezet in SBRCURNET.

De besturen van beide stichtingen hebben op 23 januari het voorstel tot een fusie neergelegd bij de KvK. De nieuwe organisatie telt 75 medewerkers, en is gevestigd in het kantoor van SBR in het Groothandelsgebouw te Rotterdam. CURNET verhuist dus van Gouda naar Rotterdam. Op termijn zal de organisatie zich vestigen op de Bouwcampus in Delft, waarvan zowel SBR als CURNET initiatiefnemer en medeontwikkelaar zijn.

 

"De nieuwe organisatie wordt niet zomaar een optelsom van de twee delen. We hebben nadrukkelijk de ambitie om onszelf te vernieuwen en daarmee beter en sterker onze rol te kunnen spelen in een veranderende sector," aldus de toekomstig algemeen directeur Jack de Leeuw. "Met veel plezier hebben we beide al meer dan een halve eeuw ondersteuning geboden door kennis te ontwikkelen en verspreiden. De uitdaging waarvoor de bouw nu staat vraagt om een meer integrale aanpak en om onconventionele oplossingen. Dit betekent dat we deel willen uitmaken van een netwerk waarin partijen zich met elkaar verbinden met de Bouwcampus als fysiek en virtueel knooppunt van organisaties, ideeën en initiatieven."

Met het samengaan levert SBRCURNET ook een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de versnippering in de kennisinfrastructuur en krijgt de organisatie meer slagkracht door effectiever en efficiënter te kunnen opereren.


Reacties

Reacties

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

CUR-aanbevelingen is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.cur-aanbevelingen.nl - alle rechten voorbehouden.