'Kwaliteit private toetsing essentieel'

woensdag 2 oktober 2013 736x gelezen

Selecteer toetsers op basis van criteria en niet op prijs en leg zo spoedig mogelijk competenties vast voor het uitvoeren van de constructieve toets. Dat zijn voornaamste wensen die volgen uit het overleg tussen diverse belangrijke partijen uit de constructeurswereld over de gevolgen van de voorgenomen privatising van bouwtoezicht.

Op initiatief van het COBc heeft een gesprek plaatsgevonden tussen VNconstructeurs, CUR, de Betonvereniging, VBWTN, BmS en het Platform Constructieve Veiligheid. Doelstelling van het overleg was het formuleren van een gezamenlijk standpunt over de borging van constructieve veiligheid in geval het bouwtoezicht wordt geprivatiseerd.

 

Behalve de wensen te selecteren op competenties, blijkt uit het overleg ook de behoefte de transitie fasegewijs en helder in te voeren en niet via het duale stelsel. Ook moet er volgens de partijen een APK-systeem komen en een landelijk toetsprotocol dat wordt afgestemd op type bouwwerk en gevolgklasse.

 

De gezamenlijk geformuleerde standpunten zullen onder de aandacht worden gebracht van Politiek Den Haag, nog vóór de in oktober verwachte brief van minister Blok aan de Tweede Kamer.

 

Bron: www.vnconstructeurs.nl


Reacties

Reacties

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

CUR-aanbevelingen is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.cur-aanbevelingen.nl - alle rechten voorbehouden.