Nieuwe CUR-Aanbeveling over voegen en hydrofoberen van metselwerk

Herziene versie CUR-Aanbeveling 61 verschenen

dinsdag 17 september 2013 545x gelezen

Vandaag is een herziene versie van CUR-Aanbeveling 61 ver­sche­nen. CUR-Aan­be­ve­ling 61:2013 behandelt het voegen en hydrofoberen van metselwerk en doet de eerste versie uit 1998 vervallen. De Aanbeveling is zowel online als op papier beschikbaar via www.cur-aanbevelingen.nl.

In 1998 verscheen CUR-Aanbeveling 61/SBR 299 ‘De kwa­li­teit van voegen in metselwerk’. In de jaren daarna is veel ervaring opgedaan met deze Aanbeveling. Daarom is besloten deze te evalueren en aan te passen aan de huidige stand van de techniek.

 

CUR-Aanbeveling 61:2013 geeft niet alleen informatie over voegwerk in metselwerk, maar voorziet ook in de behoefte aan regelgeving op het gebied van voegwerk in met­sel­werk. In de Aanbeveling worden onder meer eisen gegeven voor de samenstelling, levering en vervaardiging van voeg­spe­cies voor voegwerk in metselwerk. Ook de uitvoering en controle komen aan bod. In de herziene versie is tevens besloten om richtlijnen op te nemen voor het hydrofoberen van metselwerk.

 

De Aanbeveling is van toepassing op voegwerk (vervaardigd uit cement- of bastaardmortel) in metselwerk bij nieuwbouw en renovatiewerk. Met het verschijnen van CUR-Aanbeveling 61:2013 ‘Het voegen en hydrofoberen van metselwerk’ komt CUR-Aanbeveling 61 ‘Het voegen van metsel­werk’ (1998) te vervallen.

 

Bekijk meer informatie over CUR-Aanbeveling 61:2013 of ga direct naar de online versie.


Reacties

Reacties

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

CUR-aanbevelingen is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.cur-aanbevelingen.nl - alle rechten voorbehouden.