Nieuwe versie CUR-100 'Schoonbeton'

dinsdag 10 december 2013 2 reacties 2334x gelezen

CUR-Aanbeveling 100, waarin richtlijnen staan voor het maken van goede en tijdige afspraken over schoonbeton, is geactualiseerd. Met deze nieuwe druk is het mogelijk de wensen voor schoonbeton nog beter te specificeren.

Bij het realiseren van schoonbeton zijn veel partijen betrokken. Juist daarom is het van groot belang vooraf heldere afspraken te maken over de esthetische eisen die worden gesteld door opdrachtgever en architect. Aspecten als de gewenste grijstint, de oppervlaktestructuur en uitvoeringsdetails moeten vooraf duidelijk omschreven zijn, om er zeker van te zijn dat het op te leveren eindresultaat voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever. CUR-Aanbeveling 100 maakt dat mogelijk.

 

Wat is er verbeterd in CUR Aanbeveling 100?
In de nieuwe uitgave zijn ervaringen met het gebruik van de eerste versie uit 2004 verwerkt. Dat heeft geleid tot een aantal verbeteringen, waaronder:

  • Het verplicht aanstellen van een coördinator schoonbeton, als spin in het web, bij schoonbetonprojecten;
  • Meer mogelijkheden voor het specificeren van de wensen van architect en opdrachtgever.

 

Grijsschaal 

Op het werk mogen geen misverstanden ontstaan over de juiste grijstint van het betonoppervlak. Daarom is als onderdeel van deze CUR-Aanbeveling een soort kleurenwaaier ontwikkeld voor het toetsen van de grijstint van het gerealiseerde werk. Deze grijsschaal is binnen enkele weken als gedrukte bijlage bij de CUR-Aanbeveling verkrijgbaar.

 

App

Op korte termijn zal ook een app beschikbaar komen. Deze krijgt dezelfde functie als de gedrukte grijsschaal: verifiëren of de grijstint van het gerealiseerde werk overeenkomt met de specificaties. Deze app voor in principe alle typen smartphones is naar verwachting over enkele weken beschikbaar. 

 

Bestellen

CUR-Aanbeveling 100 kan separaat of in combinatie met de binnenkort beschikbare grijsschaal en app worden besteld via www.cur-aanbevelingen.nl.


Reacties

Reacties

Jacques Linssen 19/12/2013 14:57

De grijsschaal is te bestellen www.cur-aanbevelingen.nl. Hij is vanaf 6 januari 2014 beschikbaar.

hans kohne 17/12/2013 08:46

en hoe kom ik aan de grijsschaal beton?

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Uw reactie wordt getoond na verificatie.

CUR-aanbevelingen is een uitgave van Aeneas.
© 2018 www.cur-aanbevelingen.nl - alle rechten voorbehouden.