CUR-Aanbeveling 057
Betonnen vloeroppervlakken voor ammoniakemissie-arme rundveestallen

ma 16 juli 2018
artikel

Betonnen vloeroppervlakken voor ammoniakemissie-arme rundveestallen

In deze CUR-Aanbeveling zijn criteria opgenomen voor het verkrijgen van een emissie-arme stalvloer van beton die voldoende duurzaam en beloopbaar is om toegepaste kunnen worden in een rundveestal.

Deze CUR-Aanbeveling moet worden gezien in samenhang met de beoordelingsrichtlijn 'Emissie-arme stallen' van de Stichting Groen Label (uitgave maart 1996).ln deze Beoordelingsrichtlijn zijn grenswaarden gegeven voor de ammoniakemissie voor stalsystemen. Voor de rundveehouderij is gesteld dat een stalsysteem waarin een 'hellende, gecoate vloer', wordt toegepast, in aanmerking kan komen voor een Groen-Labelverklaring. Door de IMAG-DLO/CUR- commissie D21 ammoniakemissie-arme stalvloeren' (zie IMAG-DLO-rapport 96-12/ CUR-rapport 188) is aangetoond dat een coating achterwege kan blijven, mits het vloeroppervlak voldoet aan bepaalde eisen.

Bekijk deze aanbeveling in de shop

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren