CUR-Aanbeveling 060
Doorgroeibaarheid van geotextielen voorriet

artikel

Bij de aanleg van natuurvriendelijke oeverconstructies kan het toepassen van een geotextiel noodzakelijk zijn. Voor een geotextiel in deze toepassing is, behalve eigenschappen zoals bijvoorbeeld gronddichtheid en waterdoorlatendheid, ook de mate van doorgroeibaarheid voor oeverplanten een belangrijk aandachtspunt.

Door de Dienst Weg- en Waterbouwkunde (DWW) van Rijkswaterstaat is in vervolg op een studie van CUR-onderzoekcommissie C 59 'Constructieve aspecten milieuvriendelijke oevers' gedurende twee jaar een veldonderzoek uitgevoerd waarbij de doorgroeibaarheid is bepaald van een groot aantal in de Nederlandse waterbouw toegepaste weefsels en vliezen. De doorgroeibaarheid is daarbij bepaald voor de meest voorkomende oeverplant riet.

Bestel deze CUR-aanbeveling

Factuuradres

Bezorgadres

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2021 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren