CUR-Aanbeveling 063
Bepaling van de vloeistofindringing in beton door de capillaire absorptieproef

artikel

In de wet Milieubeheer wordt in het geval van bedrijfsmatige activiteiten met bodembedreigende stoffen een vloeistofdichte bodembeschermende voorziening voorgeschreven. Vloeistofdichte voorzieningen kunnen worden vervaardigd met diverse materialen die sterk verschillend van aard kunnen zijn. Per materiaalsoort moet dan ook op basis van bestaande en/of ontwikkelde kennis een technische grondslag worden opgesteld voor de beoordeling van de vloeistofdichtheid. Voor het materiaal beton is dit gebeurd in CUR/ROW/PBV-onderzoekscommissie D 29 'Vloeistofdichtheid van ter plaatse gestorte en geprefabriceerde betonvloeren'. Deze commissie heeft de bestaande kennis geëvalueerd en een aanbevolen laboratorium beproevingsmethode op geschiktheid onderzocht en aan de praktijk getoetst. Op basis hiervan is deze CUR/PBV-Aanbeveling opgesteld. In deze Aanbeveling wordt een proef beschreven voor het bepalen van de vloeistofindringing in beton op basis van capillaire absorptie.

Bestel deze CUR-aanbeveling

Factuuradres

Bezorgadres

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2021 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren