CUR-Aanbeveling 067
Bepaling adiabatische temperatuurontwikkeling van een verhardend beton

artikel

Het voorkomen of beheersen van scheurvorming door temperatuurspanningen in verhardend beton is voorveel constructies van belang in verband met eisen ten aanzien van de duurzaamheid, water- of vloeistofdichtheid.

Voor het beheersen van scheurvorming in constructies kan tegenwoordig gebruik worden gemaakt van computersimulaties waarmee uitspraken mogelijk zijn over de kans op scheurvorming in praktijksituaties. Voor betrouwbare uitspraken geldt echter dat de invoergegevens correct moeten zijn. Een van de invoergegevens is de zogenoemde adiabatische temperatuur ontwikkeling van

Het verhardend beton. Om de temperatuurspanningen in een constructie te beheersen, is het kennen van de adiabaat alleen niet voldoende. Ook de ontwikkeling van de sterkte en stijfheid in de tijd zijn bijvoorbeeld gegevens die bekend moeten zijn om betrouwbare uitspraken te doen over de kans op scheurvorming.

Bestel deze CUR-aanbeveling

Factuuradres

Bezorgadres

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2021 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren