CUR-Aanbeveling 071
Constructieve aspecten bij ontwerp, berekening en detaillering van gevels in metselwerk

artikel

In de meeste gevallen heeft een CUR-Aanbeveling betrekking op nieuwe materialen en/of nieuwe bouwconstructies waarvoor nog geen algemeen geaccepteerde regels bestaan. Gevels van metselwerk hebben echter een lange historie en kunnen dus niet als een nieuwe constructie worden bestempeld. Ook is er regelgeving beschikbaar waaraan gevels moeten voldoen, met name met betrekking tot sterkte, warmteweerstand en geluidsisolatie. Toch blijkt er behoefte te bestaan aan aanvullende regels op constructief gebied. Deze behoefte vindt zijn oorzaak vooral in het feit dat de bestaande regels niet alle constructieve aspecten bestrijken. Ook blijkt er in de praktijk veel discussie te ontstaan over de interpretatie van bepaalde onderdelen van de voorschriften en richtlijnen. Verder speelt natuurlijk een rol dat gevelconstructies aan wijzigingen onderhevig zijn.

Bestel deze CUR-aanbeveling

Factuuradres

Bezorgadres

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2021 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren