CUR-Aanbeveling 082
Beheersing van scheurvorming in steenconstructies

artikel

Deze CUR-Aanbeveling geeft rekenmethoden waarmee in metselwerk optredende spanningen gedurende het gebruiksstadium kunnen worden berekend en getoetst. Verder worden kwalitatieve beschouwingen, praktijkrichtlijnen, detaillerings- en uitvoeringsregels gegeven waarmee de kans op scheurvorming wordt verkleind. Met deze mix van regels en aanbevelingen is getracht om ontwerpers van steenconstructies meer gevoel te geven voor oplossingen die rekening houden met het specifieke karakter van metselwerk: een tijdens het metselen vrij te vormen materiaal dat, na verharding vanwege zijn beperkte vervormbaarheid en treksterkte, specifieke eisen stelt aan het ontwerp.

Bestel deze CUR-aanbeveling

Factuuradres

Bezorgadres

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2021 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren