CUR-Aanbeveling 087
Siergrindvloeren met epoxy als bindmiddel

artikel

Siergrindvloeren zijn gespaande vloerafwerkingen bestaande uit een toeslagmateriaal en bindmiddel. Het toeslagmateriaal is veelal gekleurd. Ais bindmiddel wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van epoxy, al komen tegenwoordig ook andere bindmiddelen voor, zoals polyurethanen. Vanwege de beperkte ervaringen die zijn opgedaan met polyurethaan als bindmiddel, beperkt deze Aanbeveling zich tot het bindmiddel epoxy. Siergrindvloeren worden veelal toegepast als decoratieve vloerafwerking en worden daarom ook wel aangeduid als korreltapijt, kwartstapijt of grindtapijt.

In 1996 werd CUR-Aanbeveling 43 "Siergrindvloeren met epoxy als bindmiddel" uitgebracht met daarin eisen en regels waaraan de materialen, de samenstelling en de verwerking van siergrindvloeren moeten voldoen.

Bestel deze CUR-aanbeveling

Factuuradres

Bezorgadres

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2021 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren