CUR-Aanbeveling 088
Absorptieproef ter bepaling van de vloeistofindringing in bitumineuze materialen

artikel

In het kader van het plan Bodembeschermende Voorzieningen heeft CUR/PBV-commissie D 43 "Asfalt en vloeistofdichtheid" nader onderzoek verricht naar de vloeistofdichtheid van bitumineuze materialen. Tot de taakstelling behoorde het uitvoeren van literatuuronderzoek en nadere uitdieping van de theorie op het gebied van vloeistofindringing en absorptie, om de waargenomen verschijnselen beter te kunnen begrijpen. Het ging hierbij om de effecten van de gebruikte testvloeistof, de invloed van de vloeistofdruk op de vloeistofindringing, de chemische resistentie van bitumineuze materialen voor vloeistoffen en de invloed van het gehalte aan holle ruimte.

Bestel deze CUR-aanbeveling

Factuuradres

Bezorgadres

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2021 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren