CUR-Aanbeveling 099:2012
Strokenvloeren

artikel

Tweede, herziene versie, november 2012.

Strokenvloeren – vloerconstructies geheel of gedeeltelijk ondersteund door kolommen waarbij in één richting tussen de kolommen dragende, verzwaarde stroken zijn toegepast – zijn veel toegepaste constructies voor vloeren in de utiliteitsbouw. Vaak worden deze vloeren met breedplaten in combinatie met een in het werk gestorte constructieve betonlaag uitgevoerd. Omdat de berekening van strokenvloeren niet eenduidig in NEN 6720 (VBC 1995) is geregeld, zijn er in de praktijk diverse methoden voor de berekening van strokenvloeren ontstaan. De bouwtoezichten hanteren voor de beoordeling van constructies waarin strokenvloeren zijn toegepast een methode, die in een samenwerking tussen het Centraal Overleg Bouwconstructies (COB) en de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN) is ontwikkeld. Een aantal ingenieursbureaus heeft eigen rekenmethoden voor de berekening van strokenvloeren ontwikkeld. Met de publicatie van deze tweede, herziene uitgave, is de eerste uitgave (2005) vervallen.

NOOT: Gebruikers van CUR-Aanbeveling 99 'Strokenvloeren' wordt aanbevolen ook kennis te nemen van publicaties over de breedplaatproblematiek in Cement, zoals VARCE 12 en VARCE 13. De inhoud daarvan kan immers ook bij strokenvloeren relevant zijn. CROW voert op dit moment overleg met betrokken partijen over de wijze waarop de huidige versie van CUR-Aanbeveling 99 kan worden aangepast.

Bestel deze CUR-aanbeveling

Factuuradres

Bezorgadres

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2024 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren