CUR-Aanbeveling 042:2011
Bepaling van de invloed van polypropyleenvezels in beton op de vorming van plastische krimpscheuren

artikel

Tweede, herziene uitgave november 2011

Het toepassen van vezels in beton met het doel de eigenschappen van betonspecie of beton in gunstige zin te beïnvloeden, staat de laatste jaren sterk in de belangstelling. Vezelmaterialen die hiervoor in aanmerking kunnen komen, zijn van natuurlijke of van kunstmatige herkomst. Onder deze laatste worden vezels verstaan, die volgens een bepaald fabrieksmatig procédé worden vervaardigd, zoals staal-, glas- en kunststofvezels.

CUR-onderzoekcommissie B 60 'Kunststofvezels in beton' kreeg de taak op basis van laboratoriumonderzoek een representatieve en reproduceerbare beproevingsmethode te ontwikkelen voor het vaststellen van de invloed van polypropyleenvezels op de vorming van plastische krimpscheuren in beton.

Deze CUR-Aanbeveling beschrijft de beproevingsmethode en geeft criteria aan de hand waarvan de effectiviteit van de polypropyleenvezel kan worden beoordeeld.

Bestel deze CUR-aanbeveling

Factuuradres

Bezorgadres

Deze aanbeveling downloaden? de volledige aanbeveling is gratis beschikbaar voor CUR leden. Log in om deze te kunnen zien. Nog geen lid? Bekijk onze lidmaatschappen.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je CUR-Aanbevelingen en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2021 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren